måndag 10 februari 2014

Motgångar och framgångar

En tid sen sist. Vad har hänt då? Tja, inte mycket, men så som det ofta är här i livet så har de senaste veckorna bestått av både motgångar och framgångar. Framgångar träningsmässigt, motgångar vädermässigt. Skidade ca 65 km under skidhelgen i Värmland för en dryg vecka sen. Ett saldo jag nu i efterhand är väldigt nöjd med, speciellt med tanke på att det för tillfället inte ens finns något skidspår kvar här hemma. Vår längsta tur i snörika långberget blev 43 km....och det var sjukt jobbigt! Då vet man att man har lika mycket till när det gäller på riktigt om två veckor. Men jag litar på att mitt jävlaranamma och adrenalinet tar mig i mål. 

Utan skidspår tillhanda blir det att nu hålla sig i form på annat sätt fram till dagen D. I fredags var jag på en kort 6 km skidtur men jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle skida så mycket mer om jag vill behålla mina skidor i gott skick. Slaskigt och smutsigt var spåret. Så i lördags blev det en 10 km löprunda istället för skidning. Och oj vad skönt det var! Har kommit fram till att jag verkligen tycker om att springa, det är den konditionsträningsgren som faller mig mest i smaken, vilket jag är ganska förvånad över! Med en bakgrund som simmare och med en kroppsbyggnad som borde passa bättre för just simning eller cykling så skulle jag ha trott att jag skulle fastna för någon av de grenarna nu under året. Men nej då, det är löpningen som ger den största tillfredsställelsen. Så jag kommer att försöka hålla löpningen vid liv i någon form även när jag sadlar om och mitt huvudfokus igen sätts på styrketräningen. Bara för att jag mår bra av det.

I söndags blev det intervaller på löpbandet och gren specifik styrkecirkel (med gren specifik syftar jag på skidningen). Träningsverket har nu äntligen blivit nyckelgym vilket innebär att vi i lugn och ro kunde vara på föglö på söndag och sen ändå hinna träna på kvällen, skönt! Lyx med nyckelgym!

Så här såg det ut på gymmet i söndags:

Triceps pushdown med rep (Behövs för stakningen)

Framsida axlar + bröst i cablecross
(Efter några 10-tals km skidning är det framsida axlar man blir trött i, stavarna som är lätta som fjädrar blir till slut extremt tunga)

Ryggresning (Ländryggen blir jag trött i nästan genast)

Crunch i hissmaskin (Raka magmuskler använder man mycket i stakningen)

Bendrag med fötter på boll (Samma som ovan)
Denna cirkel körde jag tre varv. När man lägger till en halvtimmes löpintervaller innan så var jag ganska nöjd med min söndagsträning. Idag blev det ett högintensivt kettbellpass och imorgon väntar mina egna pass. Full rulle bara, det gillar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar