måndag 7 mars 2016

Från högt till lågt- nu släpper jag garden!

Att vara hemmamamma är fantastiskt på många sätt. Jag vet att det är en begränsad tid och därför försöker jag njuta så mycket det bara går. Men det är klart att nu när årsdagen för min mammaledighet närmar sig så börjar det krypa lite i kroppen, eller egentligen inte i kroppen, för jag har fullt upp hela dagarna. Men mina stackars små grå där upp saknar lite stimuli. Jag behöver göra nånting för att hålla hjärncellerna vid liv. Jag gav spanskan ett försök men jag hade varken ro eller lust att sitta och plugga. Och jag tror inte det är rätt sätt heller, att sitta med en nybörjarbok och lyssna på ett band. Nej, man ska prata och till en början framförallt höra ett språk för att man så småningom ska kunna lära sig. Vistas i länder eller sällskap där språket pratas. Nå nu kom jag in på ett litet sidospår, men det är alltså stimuli jag söker.

Träningen och det mål jag har uppsatt till sommaren tar förstås både tid och ger mig något att fokusera på, men jag behöver mer. Så kom jag på det självklara, Bloggen! Jag har skrivit att jag inte riktigt hinner uppdatera så ofta nu och visst kan det vara så ibland, men jag tänker vända på steken. Genom att skriva får jag använda hjärnan lite och jag kanske kan utvecklas lite grann. Så jag kommer att försöka uppdatera oftare och hålla bloggen mer levande. Det innebär också att jag kommer att ändra inriktning lite. Visst har jag hittills skrivit om allt möjligt som min vardag, men träningen har ju ändå stått lite i fokus, även om det inte är en renodlad träningsblogg. Men jag har ändå känt pressen att ha något form av resultat eller mål att presentera. Löjligt egentligen, det är ju min blogg och jag som bestämmer vad som ska stå i den. Så nu har jag alltså tänkt dela med mig ännu mer av små vardagshändelser och funderingar.

En till orsak till att jag känner att jag behöver bli mer aktiv på bloggen är att jag på senaste tiden känt mig lite feg vad gäller att uttrycka min åsikt, både i "verkliga livet" men framförallt på sociala medier. Jag har många gånger tänkt kommentera i olika trådar men något har hållit mig tillbaka. Det är som en liten djävul som sitter på axeln och försöker intala mig att min åsikt inte är något värd. Den jäkeln tänker jag nu vifta bort bäst jag kan och säga vad jag tycker. Så det är så.

"Ses" snart här igen! Så länge får ni hålla till godo med lite semesterbilder (och jo, sambon var nog med men som vanligt är det han som höll i kameran. ;))

Något, inte många, dopp i atlanten blev det. Svalkande minsann!

Den här filuren är så full av bus att det inte är sant!

Lilla charmören som älskar att pussas!

Iväg till "stan" Puerto Rico på middag och shopping

Resesulkyn var helt toppen, sonen sov skönt i den.

5 kommentarer:

 1. Jag ser fram emot att läsa fler inlägg här på din blogg och borde ta efter ditt exempel och kicka igång de där små grå igen :) att vara mammaledig är fantastiskt men man blir lite rastlös ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, eller som sagt, jag blir inte särskilt rastlös. Jag tycker det är skönt om jag får en lugn stund. Men när dagarna läggs på varandra och det enda man har gjort är att ta hand om bebis och hushåll, då blir man lite mosig i huvudet! :)

   Radera
  2. Jo, rastlös var nog fel ordval för det finns att göra hela hela tiden men jag kom inte på nått bättre just när jag skrev kommentaren. Men som du skrev, mosig i huvudet är ett bättre sätt att beskriva det på. :)

   Radera
 2. Det låter riktigt bra det där Victoria, vifta bort "den där lille" på axeln och släpp fram dig själv! :-) Härliga bilder från er semesterresa! Ha det så gott och hälsa Conny så mycket! Kram!

  SvaraRadera