måndag 29 december 2014

Ibland händer det som mest när du gör som minst!

Det är något jag brukar säga på SomaMinden, men jag har märkt att det stämmer väldigt bra under graviditet också. För HUR kan det komma sig att jag plötsligt på några dagar (känns det som), gått från "hon har nog lagt på hullet lite" till "när har du beräknat?". Alltså, allt måste hända medan jag sover. Och under julledigheten har jag sovit 10 timmars nätter och därmed har magen växt så det knakar. Enkel logik! ;)
Höftlyft på boll. Bränner som sjuttsingen. Speciellt om man
adderar bendrag, alltså att man drar in fötterna mot rumpan.

Det är inte bara magen som växt de senaste veckorna. Skrutten där inne härjar på för fullt och sparkarna kommer allt oftare och tydligare. Här i veckan fick pappa också känna på några ordentliga sparkar. Härligt att känna livet där inne!

Så där i övrigt rullar livet på som vanligt. Tränar efter kroppens bästa förmåga. I julhelgen blev det många promenader i det härliga vinterväder som äntligen kom till holmen. Men så fort vi kom tillbaka till stan var det gymmet som gällde. Igår tränade jag ben, och fokus ligger mycket på de muskelgrupper som lätt blir svaga under graviditeten när viktfördelningen i kroppen förändras. Nämligen rumpa och baksida lår.En annan favorit som än så länge känns väldigt bra, deadlifts eller korta raka marklyft.
Här kör jag ganska lätt och fokuserar på att verkligen hitta "draget" i rumpa och baksida lår.
Varierar och kör ibland med fri stång och i ibland i smithen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar