måndag 26 januari 2015

Strong mama!

Hej å hå va de går! Innan jag vet ordet av kommer jag ligga och ska krysta ut en liten människa. Ho ho! Nå, lite ska jag väl hinna med innan de, men snabbt som tusan går det!

"Min bebis kommer att få en stark mamma!"
Det finaste min älskling sagt åt mig hittills
under graviditeten. :) 
Oxveckorna är i full gång och nedräkningen inför mammaledigheten har börjat lite smått. Är i v. 27 nu och har ca 8 veckor kvar på jobb, och det är mycket jag vill åstadkomma på dessa veckor. Kul med ett nytt jobb och nya utmaningar mitt i allt det andra som händer nu. Jag tycker annars att den absolut tyngsta tiden på året är nu, när våren ännu känns avlägsen och det finns inget inom en snar framtid att se framemot, dvs. inga extra ledigheter eller dylikt. Men i år har jag som sagt dels nytt jobb och dels något väldigt spännande att se framemot i vår så denna omgång oxveckor susar förbi, och jag försöker stanna upp emellanåt för att hinna med. Ta en liten paus och njuta av det som händer. För den här tiden kommer ju aldrig igen. Och även om jag längtar efter att få träffa den lilla krabaten i magen så försöker jag ta tillvara nuet också, för det är ganska häftigt att vara gravid!

Jag tror att jag går igenom den bästa graviditetsperioden just nu. Jag mår alldeles förträffligt, magen är tydlig men inte enorm ännu, graviditetskrämporna är minimala och jag kan tydligt känna sparkarna och rörelserna i magen utan att det är obekvämt på nåt sätt. Så jag njuter verkligen. Den lilla foglossning jag hade tidigare har gått om och kroppen känns stark! Så träningen fungerar jättebra.

Förra veckan blev det faktiskt träning varje dag, men mina träningspass är inte så farligt ansträngande. T.ex. graviditetsyogan som jag börjat på är väldigt lugn, men mycket skön! Det som känns allra bäst i kroppen är simningen. Jag trodde faktiskt inte att man kunde träna upp sin kondition under graviditet, men faktum är att flåset bara blivit bättre under simningen de senaste veckorna, och det känns helt fantastiskt! Fortsättningsvis håller jag igen, jag simmar inte längre än 1 km i nuläget men under den kilometern kan jag ta ut mig på sätt som jag inte kan göra i nån annan träningsform just nu, så det känns välbehövligt och otroligt skönt för kroppen.


Tätt följt efter simningen ligger nästa favorit, gymträningen . Och nu känns som sagt kroppen stabilare igen så jag känner mig stark i gymmet. Just nu tränar jag efter en 4- split, dvs. rygg/ ben/ axlar-triceps/ bröst- biceps.

Även kosten känns bra, jag har inte längre problem att få i mig kött eller andra proteinrika produkter. Och på tal om kost, sockerbelastningen som jag gjorde för nån vecka sen visade att jag hade top-notch blodsockervärden. Puh, skönt!

Det var allt för denna gång! Håll till godo, njut av livet och kramas/pussas/älska ofta, det minskar stress, läste jag idag. Inget nytt i och för sig men alltid bra att bli påmind.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar