måndag 5 oktober 2015

Vardag på bästa vis

Har inte haft så mycket nytt att komma med på sistone, därav bloggtorkan. Flera av mina vänner som inte är mammor frågar mig vad man riktigt gör på dagarna när man är hemma med en bebis. Ja ni, jag ska delge er en helt vanlig dag ur min och Jasons vardag:

 • Vi vaknar strax innan pappa far till jobbet, och stiger upp en stund därefter. Sen äter vi frukost. Ibland sitter Jason med mig vid bordet och får smaka lite frukt el dylikt. 
 • Med kaffekoppen i handen bänkar sig denna mamma sedan en stund framför nyhetsmorgon. Detta kombineras med amning och efter en stund brukar Jason ta sin första tupplur, som varar upp till en halvtimme. Undantag är onsdagsmornar som är vigda till babysim, höjdpunkten i veckan!
 • Ibland redan under förmiddagen, men senast tidig eftermiddag ger vi oss ut på äventyr. Kan vara allt från vagnpromenad till att vi med bilen tar oss till gymmet, butiken eller nånting annat. Ibland träffar vi vänner på fika eller lunch och ibland hänger vi med mommo. Nångång under eftermiddagen sover Jason igen, endera flera lite kortare, eller en längre tur.
 • Middag blir det när pappa kommer hem från jobbet, numera sitter alltid Jason med i egen stol och äter lite av sin egen mat, dvs. än så länge någon grönsaks- eller rotsakspuré. 
 • På kvällarna hänger vi mest hemma och myser. Om vi inte gått nån promenad på eftermiddagen så blir det en på kvällen istället. Oftast går det bra, men ibland har vi skrikkalas. 
 • Sen blir det kvällsmassage + pyjamans vid 20 tiden. Och tandborstning förstås! Försöker få in rutinen på det med glömmer bort mig allt för ofta. När lilleman sen behagar sova varierar, men senast 22-tiden sluter han sin små blå (eller grå, bruna, gröna vad dom nu är/blir)
  Älskade unge.
Så så är det. Visst är det mysigt att vara hemma, just nu skulle jag inte vilja vara nån annanstans eller göra något annat. Och att skaffa barn har varit guld värt för mitt sociala liv. Aldrig har jag haft så mycket umgänge som nu. Men det är klart, lite börjar jag känna att man inte använder så många av dom där grå där uppe. Och jag har ett projekt som jag tänkt ta mig an i flera år. Nu äntligen har jag kommit lite igång. Jag vill, och jag ska, lära mig spanska. Åtminstone så mycket att jag förstår mera (skyltar,texter osv) och kan uttrycka mig gällande det viktigaste, så som att presentera mig, kunna beställa och handla mat på spanska osv. Förhoppningsvis bär det av till vårt andra hem i vinter (Gran Canaria), så då ska jag öva på det jag har lärt mig så långt. Det är ganska skönt att ha ett mål som för en gångs skull inte handla om något fysiskt.

Fint nu. Hösten visar sig från sin bästa sida.
Men fysiken är nog fortsättningsvis min största drivkraft. Det är inte så lätt att få till träningen alla dagar, men jag forsöker så gott som dagligen och så blir det som det blir. Förra veckan när mitt gympass blev på hälft fick jag komplettera med hemmaträning på kvällen, som exempel. Det får bli som det blir helt enkelt, vilket jag fortsättningsvis övar på att acceptera. Så här såg min träningsvecka ut förra veckan:
 • Måndag: Feel it light med Fananamma
 • Tisdag: Promenarade till gymmet, hann med två övningar för ryggen innan lilleman vaknade. Hemmaträningscirkel på kvällen.
 • Onsdag: SomaMove (sååå härligt och välbehövligt!)
 • Torsdag: Försök till gymträning igen, hann med knäböj i hackliften och marklyft innan någon tyckte att det var färdigsovet för denna gång.
 • Fredag: Vila. Var på massage, mycket välbehövligt.
 • Lördag: Gym. Hade barnpass denna gång så det gick lite bättre. 
 • Söndag: Vila. 
Videon är från lördagen gympass. Kör mycket basövningar just nu, lite Strävan- style för er som vet vem han är. Pullups och dips är en skön kombo. Innan hade jag kört militarypress och bänkpress.


Nu är det ny vecka igen. Har på känn att livet som hemmamamma kommer att flyga förbi i rasande fart. Det är till att njuta medan man kan. Borde blogga mera så jag har något att läsa sen och njuta av i efterhand. Men detta var allt för denna gång. Men jag har flera inlägg jag sitter och gruvar på, så kommer kanske dyka upp fler här inom en snar framtid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar