söndag 12 januari 2014

En söndag i gymet

Nu har jag tränat 3 dagar i rad. Förutom att jag fortfarande känner mig väldigt trött i kroppen och idag däckade i två timmar efter träningen så känns det helt okej. Jag hoppas detta innebär att jag är på väg tillbaka.

Det har ju ÄNTLIGEN kommit snö nu, men inte så jättemycket, så dom håller som bäst på och tillverkar snö till Jomala skidspår. Och mina skidor är inne för vallning. Men hoppas kunna ge mig ut i spåret väldigt snart. Och förhoppningsvis är kroppekakan med på noterna för nu blir det intensiv skidträning i en dryg månad.

Idag blev det är pass i gymmet som ska stöda min skidåkning. Passet ser ut som följande:


Träning med power ropes
 • 10 min uppvärmning på crosstrainer el löpband
 • 3 x1 min dubbelstakning (med rep i hissmaskin)
 • 3 x 1 min diagonalstakning (i annan hissmaskin)
 • 3 varv cirkelträning: 
  • 20 x rep i gungning (se bild)
  • 8 x hängade rodd i TRX
  • 8 x pushup i TRX
  • 8 x extremplanka i TRX
  • 8 x bred knäböj med 10 kg boll i rytm upp och ner (påminner om en kettlebell swing men utan "swingandet", mer kontrollerad rörelse)
Efter detta var jag rejält slut kan jag berätta. Men lite SOMA övade jag ändå. 
2 kommentarer:

 1. Oj, de e väl int nå bra att träna 3 dagar i rad? väl?
  Nu är det såhär att.. jag tänkte börja träna... MEN... man måst väl lägga upp
  både mål och planering visst? :)
  De som ja sku vila träna "upp" är sätet/rumpan att bli lite större, ryggmuskler och såklart
  magmuskler... (måst väl träna allt annat också väl?)

  hur börjar man?
  Om man nu redan har lite hull runt magen... gör det nånting?

  Ännu måst ja fråga om det är bäst att träna innan frukost eller på kvällen?

  Tack om du vill svara.. sku vara snällt! :)

  // Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria! Att träna 3 dagar i rad är ingen fara om man är van med det. Det är inte så bra att göra samma sak 3 dagar, t.ex. gå på samma pass, springa, eller träna samma övningar på gymet flera dagar i rad, men i övrigt är det ingen fara. Det är också beroende på vilken nivå man tränar på och som sagt, vad man är vad vid. Jag tränar oftast 5-6 dagar i veckan och då blir det mellan 2-4 träningsdagar mellan vilodagarna.

   Om du är helt ny på det här med träning, eller om du haft en längre paus, testa dig fram. Börja med sådant som är lätt och som du tycker är roligt. Testa på olika träningsformer tills du hittat nåt som faller dig i smaken. Då är chansen större att du upprätthåller träningen så att det inte bara blir en kort period. SEN kan du börja fundera på mål och plan.

   Gällande det du nämnde att du skulle vilja träna upp så tycker jag det låter som att gymträning skulle ge dig de resultat du vill ha. Det absolut bästa sätta att forma kroppen och komma dit man vill är gymträning. Och då fokus på helkroppsövningar där du involverar många muskelgrupper. Jag vill tipsa dig om en bra artikel som kan hjälpa dig komma igång: http://www.styrkelabbet.se/traning-for-tjejer/

   Utöver detta kanske du ändå behöver hjälp av en personlig tränare.

   Det gör absolut ingenting fast man har hull runt magen. Du tränar ju för att må bra och KOMMA i form, inte finns det några regler för hur man bör se ut för att börja träna.

   Det där med morgon- vs. kvällsträning är väldigt individuellt. Men jag skulle rekommendera kvällsträning, för du har mer energi att träna när du fått några mål mat i magen. Om du verkligen vill göra något på morgonen kan du sätta in en morgonpromenad innan frukost. Då kickar du igång förbränningen och håller den lite högre under dagen.

   Lycka till!

   Radera