torsdag 2 januari 2014

Mitt 2013

Idag är det exakt ett år sen jag började blogga. Det tänkte jag fira med en tillbakablick. Som alltid när man tittar tillbaka på ett år har det hänt massor. Dalar och toppar finns oftast där, så även för mig. I korthet hade jag en bra vår och sommar, men en väldigt tung höst. 2013 har bjudit på många utmaningar, och jag har igen en gång testat mina gränser och mitt jävlaranamma. Tänkte genom utvalda bilder sammanfatta mitt år för er. Tänk vad mycket man kan hinna med!

Januari och Februari
Januari kickades igång med en tuff ca 6 veckors diet vilket ledde till en viktnedgång på 8 kg. Detta var resultatet av en vadslagning mig och sambon emellan. Båda klarade vi vadet så ingen av oss var tvungen att pierca bröstvårtan. ;) Dieten var en helt ny upplevelse för mig och underbart var det att nå målet. Semestern kändes 10 ggr bättre bara för att jag trivdes så bra med min form. Men det var en tuff resa, många långa promenader, tuff träning och stenhård koll på kosten. Men det lönade sig!

Mars - Maj


I mars bestämde jag mig för att göra en svensk klassiker, och planen formades enligt det. Först ut var vätternrundan och det innebar mycket cykling för mig och röda raketen. Men i mars hade vi ännu riktig vinter vilket bjöd in till uteaktiviteter, t.ex. långpromenader och lek på isen. I mars blev jag även nominerad till och vann i kategorin årets formslipare på Träningsverkets medlemsfest. I mars kunde jag även konstatera att jag för första gången i mitt 26 åriga liv kunde göra fler än en dips. Träningen i gymmet överlag bestod av mycket basövningar och maxstyrka för att komplettera min övriga träning. I april gick jag SOMA utbildningen och tog därmed min instruktörsroll till en helt ny nivå. I maj kunde man börja njuta av solens värmande strålar och vi invigde majmånad genom att göra världens godaste munkar!

Juni- Augusti


Sommaren var underbar, som den oftast är. Men 2013 var nog kanske den mest intensiva sommar hittills för min del. I juni trampande jag och min syster 300 km runt Vättern. I juli var det 3000 m älvsimning som gällde i och med Vansbrosimningen. Sommaren avslutades med kärringssunds triathlon. Däremellan hann jag dessutom njuta riktigt ordentligt, hade min första fulla semster, alltså fullt antal semesterdagar, och mycket av tiden spenderades i sommarparadiset Föglö. Dessutom hann jag med 2 resor upp till österbotten och sammanstrålning med mina fina vänner, både på möhippa i juni och ett underbart bröllop i augusti.

September- Oktober


September var varm och ljuvlig. Och det blev flera långlänkar i stekande solsken.Löpningen gick bara bättre och bättre. September avslutades sen med Lidingöloppet som var en nästintill magisk upplevelse för mig. I oktober kickades gymträningen äntligen igång. Och som alltid kom de första resultaten snabbt. I oktober blev det ännu en sammanstrålning med mina fina vänner. Alla nio lyckades vi med konsten att komma till Stockholm samma helg. Smått otroligt så här i efterhand. I början av hösten fick jag också stifta bekantskap med min nya fyrbenta kollega, Billy.

November- DecemberNovember och december är alltid tunga och gråa månader, och så även i år. I år var det kanske lite värre än vanligt. Dels på grund av snöbristen och dels hamnade sambon in på akut diskbråcksoperation, men kämpe som han är stegade han i på gymmet endast två veckor senare. I övrigt var det gym gym gym som gällde för min del, i den mån jag hann med. För jag jobbade väldigt mycket under dessa månader också, och det straffade sig sen under min julledighet. Febern sitter i ännu. Förutom gymmet och jobbet hann jag även med en trevlig julfest med Mariehamns stad. Och när julen närmade sig kom min inneboende tomtemor fram, och det blev hemlagade julklappar i form av godis, knäckebröd och havtornsglögg.

Sist men inte minst vill jag säga tack till er läsare för det gångna året och hoppas ni finns kvar även detta år.
Massor med spännande saker väntar under 2014. Stay tuned!

Ett hjärta från mig till er.


2 kommentarer:

 1. Hur såg du ut förr, före du började träna?
  Har då några såna bilder... före och efter? :) Sku vara intressant..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren. Det är en lite knepig fråga eftersom jag tränat mycket till och från sen jag var tonåring, men ändå varit större mellan varven. Har under året lärt mig att hurudan form jag är i inte har så mycket men träningen att göra (även om den påverkar) utan det handlar till största delen om vad man stoppar i munnen, Men om du kollar in detta inlägg: http://victoriasusann.blogspot.com/2013/01/det-gar-bra-nu.html,
   så ser du en jämförelse med hur jag såg ut senast jag var i sämre form. Formen går i vågor för mig, har alltid gjort det, men tillbaka till hur jag såg ut i inlägget ovan ska jag inte igen.

   Radera