fredag 26 augusti 2016

Oplanerad sockerfri vecka

Igår kom jag på en sak. Denna vecka har jag klarat mig från att falla i nån sötsaksfälla. För i ärlighetens namn har jag en längre period nu haft rätt så dålig karaktär och det har lätt slunkit ner nåt sött när jag varit i butiken. Inga stora mängder men ändå, det har kunnat hända flera gånger i veckan. Och det är inte bra, jag vet det. Det är dåligt på så många sätt. Framförallt är det dåligt för att jag på så vis tappar tron på mig själv. Tron på att jag kan hålla det jag lovar mig själv. I sommar har jag i och för sig inte lovat mig själv så mycket. Men det är inte heller bra, för det tyder på att jag faktiskt inte tror att jag kan hålla mina löften. Ni ser den negativa spiralen?

Men idag är det fredag och jag har inte fallit för sockermonstret en enda gång! Utan att jag ens har tänkt på det. Hemligheten? Jo...*trumvirvel* FETT! Jag är, som så många andra, iallafall i perioder rädd för mycket fett. För när man följer en riktigt strikt diet så äter man varken mycket fett eller kolhydrater. Men den här sommaren kan jag inte påstå att jag varit strikt åt nåt håll, och sötsuget har konstant suttit som ett litet monster på min axel.

I och med att sambon ska in på operation om dryga två veckor har han bestämt sig för att komma i ketos och hålla detta när han sen är sängliggande. Detta för att undvika att lägga på sig extra fett när han inte kan röra sig så mycket. Ketos är en process då kroppen använder fett som huvudsakliga energikälla och dit kommer man genom att i princip helt skippa kolhydraterna. Och istället öka på fettet.

Så gick det så att jag också drogs med på tåget. Smidigare så, att kunna äta samma mat. Men jag har inte varit superstrikt ännu iallafall. Jag har ätit en del kolhydrater, bl.a. frukt. Kan inte motstå 1 euros erbjudandet K-kedjan har! Men jag har som sagt dragit ner på kolhydraterna och istället inte varit rädd att öka på fettet.

Resultat? Inget eller betydligt mindre sötsug och småätande. Och känner mig piggare. Dessutom blev jag inspirerad av Sara att dricka minst tre liter vatten om dagen. Jag har alltid varit bra på att dricka vatten, men nu när jag verkligen började tänka på hur mycket jag dricker insåg jag att jag inte druckit tillräckligt tidigare. Vattendrickandet har också bidragit till minskat sötsug.

Nu iväg och handla och sen hämta sonen från sista dagisinskolningsdagen. Sen bär det ut till eckerö för att plaska 750 meter havet. Mommo och Jason kommer med som hejarklack!

Ha en fantastisk fin fredag!

På tal om vatten och att plaska.. Den här gladfisen hade så otroligt roligt i badet igår!

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar bild på Jason <3 Det är så roligt att se de små när de badar, Elma är också tokig i vatten :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Pappa fotograf har varit framme. Jag vet inte riktigt vad han syssla med igår. Men han satt och skvätta vatten och skratta så hjärtligt 😍

      Radera