söndag 18 december 2016

Ooops. Det hände en grej.

Ja, jag skrev ju att jag inte skulle julstöka i år. Inte så mycket iallafall. Men hur det nu än kom sig så fick jag gjort en hel del julförberedelser i helgen.

Det började med att vi var och handlade med svärfar i fredags, eftersom hans bil är sönder. Och då bestämde vi att vi handlar det mesta av julmaten nu så är det gjort. Och i samma veva diskuterade vi även om vi skulle vara i torpet i år eller inte. Och vi kom fram till att det blir torpet i år också. Passar bra framförallt på juldagen när vi blir lite fler runt bordet.

Så på lördagen åkte vi ut till Föglö, och på grund av ovannämnda orsaker städade jag upp i torpet medan Jason sov.  Var så sjukt tacksam för att han sov på eftermiddagen också, för han hade somnat i bilen på väg ut, så hade avfärdat någon vidare dagsvila och förberett mig på en hel dag som skulle gå åt att underhålla sonen. Men nej då, dryga två timmar sussade han sött på eftermiddagen. På kvällen drack vi glögg och tog det lugnt. Det är så skönt att sova på stugan för då somnar vi alltid så nära varandra. Det blir lätt så när det är småkyligt när man ska krypa under täcket. Kroppsvärme är den bästa värmen!

Var dock inte lika glad imorse när Jason vaknade 6-tiden och vägrade somna om. Och jag hade huvudvärk och lite halsont. Men cirka tre timmar senare kom vi igång med dagen när det äntligen blev ljust (helt sjukt vad det är mörkt nu, tur att det snart vänder!). Vi tog upp nätet som vi lagt ut från land. Förra helgen fick vi två fina laxar i vår vik, men ingen sådan lycka denna gång. Det är tyvärr hopplöst att vara ute med Jason på Föglö, speciellt nu när klipporna är så hala. Och inte förstår han att man inte kan gå till/i vattnet heller. Men en liten stund hade jag tålamod innan vi gick in. Under hans tre timmar långa dagsvila passade jag på att städa vår stuga och fixa lite julstämning i den. Och så kunde jag inte hålla mig. Jag tog med mig Signe till skogen och letade upp en julgran. Helt fantastisk dag för en sådan aktivitiet. Inte så vintrigt direkt men friskt, soligt och skönt som alltid i skogen. Och min huvudvärk försvann!  Det var ett dåligt utbud av gran i vår skog men jag är nöjd med den jag hittade. Tyckte att vi skulle ha en gran nu när vi ändå ska vara i torpet, det var så tomt i hörnet där julgranen stod ifjol! Conny tycker jag är hopplös men det får han tycka. Och jag har inte känt mig stressad en enda gång ännu. Och inte tänker jag göra det i veckan heller.

Bara några klappar och lite mat kvar. Sen ska jag njuta av en lugn och skön helg. Och tagga inför januari, för då kommer det att hända grejer minsann.

Riktig kvinna reder sig själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar